Книгите, които не завладяха ума ми #2

What’s up, Knowses? Днес ще подновя и тази рубрика, като добавя още 3 книги, към списъка с книгите, които не успяха да завладеят ума ми и да ме накарат да фенгърлвам до 04:00 през нощта. Надявам се да се насладите на поста, повече от колкото аз се насладих на долу споменатите книги, и да ми споделите, кои са книгите, които не са ви оставили с особено добри впечатления или просто не са успели да обсебят мислите ви.

188707_b„Ние“ на Дейвид Никълс

Бога ми, имах огромни очаквания за тази книга, анотацията беше толкова привлекателна, но останах много разочарована. Да, харесва ми, че има нещо подобно на ретроспекция, да, харесвам идеята на историята, но до тук. Героите са много зле изградени, при тях всеки ден е ново 20. Стилът на писане е много тежък и натоварващ, а авторът често се губи в нишката на исторята си. В Goodreads дадох 2 звезди, но имах предвид 1.5. Едва ли някога ще посегна отново, към тази книга.

186972z.jpgЗаедно на път“ на Сара Десен

Книгата беше сладка, идеята е добра, харесвам Одън и Или (името по принцип трябва да се преведе Илей или Илай, нещо подобно), но с това се изчерпвам. Не харесвам особено стила на писане на Сара Десен, лек е, но не ми харесва думите, които подбира. Често се губи в исторята си, което е много изнервящо. В Goodreads дадох 3 звезди, но имах предвид 2.5.

images„Нещата, на които не ни учат в училище“ на Емил Конрад

Може би онези 10 лв., които дадох преди около две години са най-глупаво пропиляните ми пари. Емил Конрад е влогър, при това е много добър влогър, но не става за писател. Единственото, което ме накара да продължа книгата беше, че наистина исках да разбера какви ги е сътворил, защото е един от любимите ми български влогъри. В Goodreads съм дала 2 звезди, което значи, че съм била доста щедра преди две години.

Advertisements

5 thoughts on “Книгите, които не завладяха ума ми #2

  1. Tono Reads

    „Вестители“ на Цветелина Димитрова и „Тъмна дарба“ на Александра Бракен. И на двете книги стигнах до към 100-тната страница и просто не са ме грабнаха, въпреки че резюмето звучи интересно.

    Like

  2. При мен се получи така със „Елинор и Парк“ 😦 Наистина харесвам стила на писане на авторката! „Фенка е една от любимите ми книги“, но с тази просто не успя да ме спечели. Елинор ми беше адски антипатична, Парк .. не съм сигурна какво чувствам към него. Но като цяло.. не разбрах смисъла на книгата, а края.. защо, защо, защоооо? Защо свършва така?
    Иначе страхотен пост и с нетърпения чакам новата част на рубриката ^^

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s