„Гневът и зората“ на Рене Ахдие

cee81888d249e4fc2eafb9746d2f9955What’s up, Knowses? Усещам, че започвам да ви глезя много с честите си ревюта, но това няма да ме спре да споделя мнението си за една прекрасна книга, от която останах очарована, а именно – „Гневът и зората“ на Рене Ахдие.

Когато книгата излезе бях много скептично настроена, но след един милион ревюта, които изчетох и изслушах, реших да дам шанс на тази книга, като всичките предразсъдъци бяха зад гърба ми.

Книгата е вдъхновена от „Хиляда и една нощи“, която не съм чела и не мога да направя сравнение.

Историята се развива около Шахризад и Халид, като Шахризад става жена на Халид, въпреки че трябва да бъде убита, заедно минават през много премеждия и от омразата на Шахризад и дистанцираността на Халид не остава нищо.

Да се запознаем и с героите!

25b5afece4d1b15eac9813f59ce48cbbШахризад, главната героиня, е поразителна. Тя става съпруга на Халид, за да отмъсти за Шива, най-добрата й приятелка, която е убита, една зора след като става съпруга на Халид. Шази е изключително мъдра и интелигентна, за нея няма такова нещо като граници, много силен персонаж. Тя е в епицентъра на всяко събитие в историята. Това, което най-много харесах в нея е, че тя не е тих, позволява си да говори и един от онези силни женски персонажи, за кито един клижен червей би желал да има във всяка книга.

Тарик, който ми лази по нервите, е приятел на Шази от детството и е найната първа любов. Той е зверски самоуверен, действа прибързано, но въпреки всичките му идиотски качества, това, което най-много ми харесва у него е, че обича Шази с цялото си сърце.

Сега е време да отделим малко време и на моят любимец, а именно – Халид, халифът, който заобичах още в началото на книгата. По неизвестна за народа причина, той всеки ден се жени за момиче и я убива на сутринта. Въпреки репотацията му на кръвожаден убиец, той се указва мъдър мъж с редица изключителни качества. С две думи мъж, който трябва да имам в харема си. Той много обича Шахризад, въпреки че често се нараняват един друг, и е готов да я защитава. Нали ви казвам, трябва да е в харема.

shazi-to-the-wolvesДеспина, прислужницата на Шази от Тива, е второстепенен герой, но я харесвам твърде много, за да я пропусна. Тя е арогантна, саркастична, иронична, просто невероятна. Гъркинята има силен дух и е една от любимките ми, официално.

Мисля, че тази книга си заслужи 5 звезди със абсолютно всичко – невероятна история, перфектно изградени герои, прекрасния стил на писане на Рене Ахдие, това, че сякаш влизаш в историята, абсолютно всичко е идеално. Вече нямам търпение да прочета следващата книга!

Защото нищо, нито слънцето, нито дъждът, нито дори най-ярката звезда в най-тъмното небе не може да се сравнява с чудото, което си ти.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s