„Двор от мъгла и ярост“ на Сара Дж. Маас

Court2_Cover.inddАз съм размазана, стъпкана, опожарена, разбита, счупена, сдъвкана. Положението е много сериозно, забравих да кажа Whats up, Knowses.

Whats up, Knowses! Днес ще ви плямпам за една умопомрачитена книга, а именно -„Двор от мъгла и ярост“ на Сара Дж. Маас.

 

Тамлин, който преди обожавах и вече мразя, напуска харема. Държа се ужасно с Фейра и е един гаден рус изверг. Освен, че се доказва като пълен кретен, което ми напомня, че ще избърша пода с него, той пада зверски ниско и благодарение на него заобичвам още повече Рисанд.

Ci0CbgeVEAEaNtOAw, Рисанд е сладур, той е божество, Аполон, Херкулес… Той е Рисанд и това е най- хубавото му качество. Научаваме много за него, миналото му, бъдещето му, приятелите му и всичко около него. Той израства по-всички възможни начини, доказва се като всеотдаен човек, готов да се жертва за това, което истински обича. Рис е един от малкото герои, които уважавам, на които се възхищавам, които обичам. Той е силен, добър, разкрива истинската си природа и е най-добрия враг, приятел и другар.

 

Люсиен ме дразни много, ама страшно много, но по някаква странна и неизвестна, за моята Брианска личност, причина, остава в харема. Той ми се доказва като не чак толкова добър приятел и ме разочарова, но въпреки това не мога да го мразя.

 

Амрен е част от Вътрешния кръг на Рис. Тя е дръзка, силна, хищна и всеотдайна. Уникална е и като характер, и като произход. Тя е достойна за уважение и заслужава напълно да сбъдне целите си. С Фейра стават много близки и тя е една от малкото, на която Фейра може да се довери, да излее душата си. Амрен се издигна в очите ми още при първата й поява в книгата. Идеално изградена героиня.

9375630224d930531786c4bf8ba36f28Мор също е част от Вътрешния кръг на Рис и му се пада братовчедка. Тя е тази, която заедно с Рис и Амрен, пази искрицата в сърцето на Фейра, когато тя едва се държи на ръба. Издигна се в очите ми, защото има много тежко минало, защото има добра душа и голямо сърце и е един пример за прекрасен и истински приятел.

Касиан е един от най-интересните персонажи в книгата, защото както си се подхилква и прави нормалните за мъжете закачки, той е изключителен мъж, който се бори за това, което обича, той вярва във Фейра, знае как да постъпи и да не забразвяме тежкото минало, присъщо за всеки един от членовете на Вътрешния кръг. Не е нужно да ви казвам, че влиза в харема.

Азриел е също много итересен герой, той е затворен, тих, отново преживял много, но това, което най-много ми харесва в него е, че той никога не се оплака, не каза нищо, винаги се опитваше да помогне. Въпреки че изглежда тих и смутен, зад маската му се крие един кръвожаден звяр, който е готов да убива за любимите си хора. Необичайно е за мен да харесвам такъв тип герои, но той очудващо влиза в харема.

 

f00c3b935f3799635afb557ef7f3f2faПоследният герой, с който ще ви запозная, или по-скоро ще проследя развитието му, е Фейра. Фейра в „Двор от рози и бодли“ и  Фейра в „Двор от мъгла и ярост“ са едни коренно различни персонажи. Фейра израства много, тя не е старото невинно и наивно момиченце, тя е жена, в най-истинския и силния смисъл на думата. Тя е силна, готова да се бори, готова да напусне човека, заради който е била убита и, заради който в крайна сметка се превърща в елф. Тя става още по-мъдра и ми харесва, че тя не е типичната хленчещата пешка, тя е играчът, тя е своят собствен Господар. Невероятно е да видиш как тихомълком чувтсвата й към Тамлин се изнизват и на тяхно мястто, милиарди пъти по-силни и несигурни, идват чувствата й към Рисанд. Възхищавам се на това, че тя си даде шанс да бъде щастлива, даде си шанс да промени не само нейната, но и още много съдби.

Едва ли е остнало много, за което да говоря без да издам някой спойлер, но ога да ви кажа, че всичко се преобръща на 180 градуса. Толкова много неща, разбирания и битки толкова много загадки, отговори и въпроси…  Просто прочетете книгата!

Мога единствено да похваля Сара Дж. Маас – справила се е перфектно с абсолютно всичко и искам колкото се може по-бързо следващата.

– Въпросът не е дали те е обичал, а колко. Твърде много. Понякога любовта е отровна.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s