„Академия за вампири“ на Ришел Мийд

imageНе мисля, че някой очакваше от човек, който ненавижда фентъзито да стана огромен фен на вампирирте. Не, че нещо, само казвам.

Здравейте, хора! Днес смятам да ви занимава с една страхотна книга, а именно „Академия за вампири“ на Ришел Мийд.

Та, нека ви запозная с главните герои.

Василиса Драгомир е принцеса от уважаван род, която преди време е избягала от Акадамията „Св. Владимир“ и сега се среща отново със страховете и хората, от които е искала да избяга. Като морой и принцеса, на нея и се полага пазител.

Роуз е най-добрата приятелка на Лиса, дампир и пазител на Лиса. Тя пази и закриля Лиса докато са извън Академията и е тази, без която няма да успеят определено. Върната отново в Академията, заедно с Лиса, тя продължава обучението си като пазител, за да успее да предпази принцесата при среща със стригоите – изкуствено създадена раса.

Кристиан Озера е част от един опетнен род морои, макар и кралски род. Скрит в сенките, тих и невзрачен, той помаха на Лиса и Роуз в трудните моменти, понякога по свой собствен начин.

Дмитрий – пазител и дампир, той е наставник на Роуз, която трябва да навакса с уроците и тренировките. Красив, не, божествен, той кара краката й да се подкосят. Твърд и категоричен, въпреки че го харесвам, понякога искам да го шамаросам.

В книгата има толкова много действия, интриги, теории и прочие, че е си е направо невъзможно мозъкът ти да мисли за нещо друго. Абсолютно всички герои независимо главни или второстепенни, всички заемат някаква важна роля. Кристиан, Дмитрий, Мия всички са важни и точно това прави книгата толкова уникална. Няма как да не я харесате.

Тук вампирите отново са представени като една гинеща общност, но тук вече са разделени на няколко групи, в „Академия за вампири“ вампирите, като общност, са представени по съвсем различен начин от „Тъмна любов“ например.

Едно от нещата, които харесвам в тази книга е, че е от гледната точка на Роуз, гледната точка на една бунтарка, за която няма правила и закони. Виждаме всичко от гледната точка на момичето, което все трябва да оправя ситуацията, което трябва да спаси важната принцеса Драгомир от самата нея.

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност! 

5/5 – няма нещо, което да не харесвам в книгата. Ришел Мийд се е справила страхотно и това е. Вземете тази книга, пригответете се за едно безспирно приключение и започнете да четете.

– Дали ще застраша репутацията си, ако я облека за бала?
Когато заговори, едва го чувах.
– Ще застрашиш цялото училище.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s