„Мечът на лятото“ на Рик Риърдън || Бриана пак е влюбена

My crush
My crush

Нямам думи.

Добре, точно днес няма да изпадам в любовни речи ами ще си започна реювто както му е пореда. Много обичам Физика, ама много.

Магнус Чейс е сирак, майка му е умряла, баща му си обрал крушите и сега той е бездомник в многолюдния Бостън. В един мразовит ден вуйчо му и братовчедка му пускат обява за него (страхотните ми изречения, ОТНОВО) и след няколко часа на разкрития и въпроси от типа „как, да му се не види, си взе книжката“, Магнус Чейс умира. Обаче ако ви кажа как ще е спойлер.

Наскоро разбрах, че се влюбвам във всички същества, в които не трябва да се влюбвам. Джак, обичам те. Да си знаеш.

Рик Риърдън създава един уникален северняшки свят, ако мога така да се изразя. Никога не съм чела нещо за митологията на северните народи, нищо че част от близките ми живеят в Скандинавия. Всичко изглежда толкова фантастично и уникално само по себе си, тъй че всеки ще искате да живеете в някой от Деветте свята. Никога не съм чела книги на Рик Риърдън, но тази книга ме кара да го направя.

О, Джак! 😍😍😍
О, Джак! 😍😍😍

Някъде около 5о страница Магнус умира. Бриана стои и си мисли: „Добре де, не може още 500 страници да обяснява за смъртта му“. А пък какви щуротии правят Магнус и приятели през тея 500 страници. Змейове, вълци, великани, бог, хъркащ като дърводелница, стари нахакани джуджета са само част от тях.

Малко за сюжета. Както във всички книги след едно странно събитие се случват поредица от други още по-странни събития. Мечът на лятото не е изключение. „Валхала“ е нещо като хотел за умрелите по велик, за викингите, начин. След редица приказки и Норни, Магнус вече е отседнал във „Валхала“ до края на… някакъв там си край. Магнус среща приятели каквито досега не е имал. И си връща неговите братя по дом – Блиц и Харт.

Благодаря на издателство Егмонт за предварителното издание.

Един съвет от мен: прочетете „Мечът на лятото“ и си създайте едни хубави и викингски спомени  по време на учебната година. Гарантирам, няма да съжалявате.

Щом можете да отделите хиляда долара за носа си, може да ми купите и вечеря.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s