Bookworm in school

IMG_7471 Понеже знам колко е тежък живота, когато едва намираш време за книгите си, реших да ви посветя един пост специално с това как да изкарате отлични оценки, четейки, и как да намерите време за книгите.

 1. Не носете книгите си на училище. Точно така, чухте ме много добре. Така, когато се приберете у дома, ще желаете още по-силно да четете. Изключително ефикасно.
 2. За хората, които са втора смяна, горещо препоръчвам да напишете домашните и да научите уроците вечерта. Ако например станете в девет ще имате около четири часа да четете, а това си е доста време.
 3. Когато започнете да учите, използвайте листчетата с въпроси и отговори. Когато вече сте научили урока, наградете се с десетина страници и продължете нататък. След като напишете домашното по физика, прочетете още десетина странички. По този начин, хем учиш за отличен, хем четеш книгата си.
 4. Не ти се пишат досадните домашни по английски от типа „напишете пет изречения в сегашно продължително“? Е, когато четете някоя книга на английски се оглеждайте за изречения в сегашно продължително време, Воала, вашето домашно е готово.
 5. Имате да напишете съчинение или рецензия, може би, дори есе? Вземете една от любимите си книги и посветете домашното си на нея. Ако тя е част от поредица, много бързо ще си припомните основните събития в нея.
 6. Ученето е по-приятно, когато имаш хубави тетрадки и приспособления, добра идея е да декорирате тетрадките си, аз лично имам линия стил Хари Потър. Винаги можете да напишете в YouTube „Paper towns DIY“, например. В Интернет има хиляди DIY видеа, които могат да призоват музата ви.
 7. Вслушвайте се в думите на героите. Съвсем случайно, авторът е споделил с вас част от периодичната таблица? Почете още малко и се залавяйте с химията, в такъв случай ще знаете, че следващия път, когато някой автор сподели нещо по химия, вие вече ще знаете за какво става дума.  
 8. Добър начин да намерите време за четене е да напишете домашно или част от домашно в училище. Като се замисля колко често правя така с домашните по математика ми става адски приятно.
 9. Reading slump е у дома? Възможност да напишете домашното за следващите дни. След като вече сте попълнили теста по география и сте сигурни, че книгата ви зове, може да се върнете към нея.
 10. Някой от героите в книгата ви е получил тройка по история? Хванете учебника и преговорете, след това ще сте убедени, че сте по-добър от този литературен тройкаджия.
 11. Влюбени сте в корицата на дадена книга? Винаги можете да принтира те и залепите копие на корицата на някоя тетрадка или сборник. Чувството, че сте с книгата си е гарантирано.
 12. Имате творческа задача по Литература? Прочете някои от любимите си цитати и тогава започнете да пишете.
 13. „Деца, можете да рисувате нещо по ваш избор“? О, всички обичаме да разглеждаме fan arts. Защо да не го направим в час?
 14. Направете си график, кога сте на училище, на уроци, имате някакви ангажименти и когато учите. Така когато свършите с нещо пет минути по-рано ще изпитате удоволствието, че сте с цели пет страници напред.
 15. Нещото, което много ми помага да се концентрирам е шумът. Не, не става дума за шума в Дисниленд, а нечий говор. Често ми се случва да си пускам ревю на някоя скоро прочетена книга и да започна да уча. Можете да пробвате и вие.

Е, това са моите петнайсет предложения с това как да се справите с липсата на време и как да направите ученето по-приятно. Надявам се да съм помогнала, ако имате някакви идеи винаги можете да ги споделите в коментарите.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s