„Хари Потър и Огненият бокал“ на Дж. К. Роулинг

imageИскам петата книга. Купете ми я. Подарете ми я. Венчайте ме за поредицата.

Онова чувство, когато завършиш една обемна книга. Спомените с нея, емоциите, мирисът на страниците, всичко ти действа с носталгия. След срещата си с първата книга за Хари Потър ме обзе едно чувство, сякаш съм най-добрия поет на тази Земя. Ах, тези чувства.

В четвъртата книга от поредицата ви очакват много изненади, много нови въпроси, много нови герои се появяват, разбирането за магическия свят се променя, много нови забавни случки, нови премеждия, но за съжаление, не мога да кажа много отговори.

Тазгодишното ни приключение започва със Световното по куидич, срещата на Хари и неговите приятели с враговете им. Отивайки в Хогуортс, те научават за едно събитие, което променя тази учебна година на 180 градуса – Тримагическия турнир.

Нещото, което много ме зарадва е, че има българско присъствие – Виктор Крум, търсач на националния отбор на България по куидич и избраник на Дурмщранг (защо винаги в ревютата ми има спойлери). Много е хубаво да чуеш в британска книга нещо за България, въпреки че изкараха Виктор голяма гад.

Нашите познайници, Хари, Рон и Хърмаяни, се карат за всичко възможно, сърдят се, мусят се, всичко друго, но не пеят песни на „Орисниците“. Е, бива ли така.

Ако си мислите, че участието на Доби е приключило, то много сте се излъгали, без Доби, Хари отдавна щеше да е в Небитието. Мисля, че това духче заслужава малко аплодисменти. Ох, искам чорапи. image

Присъствието на Сириус в живота на Хари ми носеше такава наслада и любовта, с която той обграждаше Хари, самият Сириус ме правеше адски щастлив. Дори и да няма родители, Хари има кръстник, който е достоен за уважение.

Та, както вече всички разбрахме, аз съм влюбена в близнаците Уизли, тъй че, как ще пропусна да не ви оведомя какво става с тях? Моите сладурчета през цялата години се шляят и търсят начини да създадат свой магазин за шегобийки. Много си ги обичам, какво да направя?

В крайна сметка, редно е да обобщим. Хари Потър и Огненият бокал е една невероятна книга, изпълнена с приключения и опастности, премеждия и мистерии, и най-важното, истории за доброто и злото.

– Горкият Смърки! – каза Рон, вдъхвайки дълбоко ароматите. – Той сигурно много те обича, Хари… Само като си представя, че се храни с плъхове…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s