“ Принцесата, разбойникът и фермерското момче“ на Александра Бракен

imageПрочетох книгата преразказ на четвъртата серия на Междузвездни войни. Това никой не го очакваше.

Моят баща е заклет фен на Междузвездни войни, тъй че е трудно да мине ден без този филм да бъде споменат. И като цяло си мислех, че знам почти всичко за него. Обаче аз наистина много съм сгрешила.

Та, както вече стана ясно, книгата „Принцесата, разбойникът и фермерското момче“ на Александра Бракен е преразказ на четвъртия филм от поредицата Междузвездни войни. Съответно принцесата е принцеса Лея, разбойникът – Хан, а фермерското момче – Люк.

Как се гледа на принцесите? Като на разглезени момиченца с гардероби пълни с рокли. Е, Лея разбива това всеобщо мнение на пух и прах. Тя е толкова силен и реалистичен герой, освен това успява да създаде план за секунди. Мисля, че Лея е един от героите, които аз смятам за перфектни. Тя е много добър боец и стратег, едва ли има много хора, който могат да й стъпят на малкия пръст.

Хан Соло е пилот на „Хилядолетните сокол“. Хан обича парите, точно в момента е длъжник на местния мошенник, Джаба. Хан кръстосва Галактиката със своя верен приятел – Чубака, в когото аз съв влюбена. Питам, как може всички да са влюбени в Люк, а аз да мечтая за Чубака.

Люк Скайуокър е отгледан на Татуин във фермата на чичо си и леля си. След като един дроид, който чисти му избягва започва неговото приключение с много опастности и много жертви. Люк е устат, но и много добър човек, който се превръща в герой. Аз все още обичам Чубака.

В самата книга има много красиви графики и илюстрации, не знам кой ги е направил ама му свалям шапка.

Много добър сюжет, невероятни илюстрации, изключително добро изграждане на свят и герои, не мисля, че е възможно да е по-добро. Горещ препоръчвам да си преобърнете света с нея.

Благодаря на издателство Егмонт, за предварителното издание. 

– И двамата обичаме парите – миризмата им, усещането за тях, тежестта им в джобовете ни. Разбирам те по-добре, отколкото си мислиш.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s