„Всеки ден“ на Дейвид Левитан

imageНевероятно. Фантастично. Умопомрачително.

Не знам как да продължа това ревю, не съм сигурна, че изобщо ще успея да го завърша.

„Всеки ден“ на Дейвид Левитан.

А, момче, което всеки ден сменя тялото си, взимайки тялото на някой друг. Ей така, на заем. А е виждал много неща през живота си, има много истории, които да разкаже и претендира, че има  начин на живот. Уви, той не разбира, че е невъзможно да имаш начин на живот при положение, че живееш за сметка на някой друг. И това всеки ден. Всяка година той е в тялото на поне 365 човека.

Ден 5994. Джъстин, момче, което не може да увладее хормоните си, видеоигрите превъзхождат книгите, а гаджето му, Рианън, която е безусловно влюбена в него, е с него, дори когато е потъпквана като хлебарка. Тук започва историята на А и неговата първа и съвършено истинска любов.

А всеки ден изглежда по различен начин, всеки ден носи различно име, всеки ден води различен начин на живот, но това не му пречи да живее с мечтата за Рианън. Всеки ден, различен човек, но всеки ден влюбен в едно и също момиче.

Любовната история се заплита. Нейтън Долдри, добро момче, хубави оценки, възпитан. И с тяло взето на заем. Ден 5999, А е в тялото на Нейтън Долдри и гори от желание да види Рианън. Отива на купон, представя за някой друг. Оставя тялото на по средата на пътя. И обърква историята си още повече.

Иска ми се да кажа, че книгата е лека, но уви, не е. Дейвид Левитан ти го показва още от първия ред, но въпреки, че вече знаеш, че ще е тежко, не можеш да се откъснеш от нея.image

А е момче, което вярва, че е видяло всичко в живота. Рианън му показва, че е взел по една чаена лъжичка от всеки, който някога е бил, дори и за ден.

Както на всички ни е добре познато, моите постове от край време винаги завършват с цитат. Грам идея си нямате колко е трудно да се избере само един. Искам да сложа нещо прекрасно и знам, че е най-добре да препиша цялата книга, за да ме разберете най-добре. Обаче това е невъзможно.

Прочетете тази книга, потопете се в нея и до последната страница се надявайте. Уважете своята читателска гордост и прочетете тази книга.

Благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност.

С течение на времето разбрах, че съм роден така: не бях нито момче, нито момиче и в същото време бях и двете.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s