Book Review: „Хекс Хол“ на Рейчъл Хокинс

imageИмам чувството, че цял живот съм гледала тази книга от разни витрини и чак преди да умра (спокойно не умирам) съм започнала да я чета. Определено мога да нарека „Хекс Хол“ едно леко четиво, леко като плодова торта.

„Хекс Хол“ сякаш проми раните ми от всичките тези драми около поредицата Лукс и ми помогна да се успокоя. Благодаря, за което.

Държа да кажа едно голямо благодаря на Юли, cause тя ми предложи тази книга и ми отвори очите. Мерси много, мой човек!

„Хекс Хол“ е първа част от поредицата на Рейчъл Хокинс, която очевадно се казва „Хекс Хол“. „Хеката“ е замък, превърнат в нещо като поправително училище за вещици, феи, зооморфи. Там главната героиня, София Мерсер, попада на съквартирантка вампир, която е тук по една хъмм… вампирска програма. Джена е момиче, което се опитва да живее в един собствен електриково ягодов свят, но положението й на вампир я следва навсякъде. Там София се запознава с една дузина злобарки, а тези които водят, парада се оказват три вещички, които са прекалено красиви, за да хвърлят поглед към някой от по-нисшата класа. Елодия, Частън и Ана са три небрежно божествени госпожички, които знаят, че света или поне „Хеката“ е в краката им.

София разбира неща за себе си, които дори не е подозирала, открива много нови неща и научава ценна информация, която се оказва и жизнено важна за оцеляването й. В „Хеката“ тя се среща с Арчър Приказния, който е нейната неизбежна първа любов.

По принцип, аз не чета неща свързани с вампири или вещици, камо ли разни горделиви феички, но тази книга сякаш някак си променя нещата.

Love first sight
Love first sight

София Мерсер е от онези момичета, които искат просто веранда, книга и гадже и с радост биха пропуснали възможността да правят всевъзможни магии, но за нейно съжаление тя е обречена на това да бъде част от магическото общество. Зад многото маски, които Софи е сложила, се крие едно малко момиче, което мечтае за малко любов и уют. Мерсер иска повече от всичко едни нормални години, но мислите й, че тя е вещица и трябва да се държи като такава я следват дори и в най-мръснишките й помисли.

Елодия е млада дама с изкусен опит в това как да изглежда атрактивна и как да се движи с хора като нея. Първоначално по-скоро бих решила, че е зооморф, който се превръща в кралска мамба от колкото вещица опитна в бранша със злобарството.

Арчър е принц Чаровен, момчето, по което всички девойки в училището точат лиги. Той знае мястото си в стълбата на обществото на „Хеката“ и знае до къде стигат възможностите му. Арчър е притеснен и му е трудно да разбере собствената си ситуация. Като гадже на Елодия той заема място в Top 5 най-недружелюбни хора в „Хеката“. Проявите му на великодушие и добронамереност обаче вместо да разкрият страната на момчето, което иска да раздава храна на бедните, го обръщат с още повече мъгли от мистерия.

image„Хекс Хол“ е роман, който те повлича неусетно и изгубваш представа колко надълбоко навлизаш в него с всеки ред.

И като всеки друг път съм решила да ви погъделичкам интереса с един цитат:

– Ти просто не си свикнал да попадаш на жени, които не припадат по теб, сякаш си вокалист на бой група или нещо такова – изтърсих аз, когато смехът ни затихна.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s